18 gedachten over “Transportfiets gespot “in het wild””

  1. Hoi Charles.
    Werken met de fiets is mij niet vreemd. Elk jaar worden er honderden kilo’s groente, aardappelen en fruit mee vervoerd vanaf de moestuin. Dat is verreweg de makkelijkste, gooedkoopste, gezondste en meest logische manier van transport. Soms fiets ik kilometers ver met groente voor vrienden. En behalve dat het zo efficiënt is is het ook ontzettend leuk. Je kunt laten zien dat je het makkelijk zonder auto af kunt.
    Als ik je foto zie vraag ik me af wè dè ge an ’t sjouwe bent. Ben je een wilgenbos aan het aanleggen?
    Groeten,
    Roeland.

  2. De liefde van mijn leven is een telg uit een oud fruittelers geslacht en daar moeten wel eens wat bomen gerooid worden. Die zijn dan weer goed voor de kachel inderdaad maar die staat er al wat jaartjes.
    We hebben in één dag 225 bomen uit de grond getrokken en in stukken gezaagd wat weer goed is voor een paar jaar stookplezier.
    Voor handvatten is het niet geschikt omdat het niet duurzaam genoeg is. Het werkt waardoor het gaat barsten.
    Niet alles is met de fiets verplaats maar het leefgoed wel.
    Ik ga overigens regelmatig koken voor groepen mensen hier in de regio. Het boodschappen doen en het vervoer, regelmatig 15km of meer, van de levensmiddelen gebeurt ook met mijn fiets.
    Er wordt af en toe met een scheef oog naar me gekeken als ik aan kom fietsen met voor 30 mensen eten op mijn fiets. Mensen weten niet of ze me nu een complimentje moeten geven of mij een stumper moeten vinden.
    Mensen die komen eten vinden de optie om zelf ook met de fiets te komen toch niet altijd de meest voor de hand liggende optie en daarom zeggen ze de meeste tijd maar helemaal niets.
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

  3. je kiest in ieder geval niet de weg van de minste weerstand dus dat is al een compliment waard maar geven ze nadien wel complimenten over het eten ? mvr grt

    1. Ja, doet het goed, éé!?
      Past echt super mooi bij de dynamo.
      Het is op exact dezelfde manier verchroomt en dus ook op dezelfde manier verweerd.
      Komt nog bij dat het van dezelfde periode is waarin de fiets is gebouwd dus het klopt ook nog aardig qua originaliteit.
      Er zit overigens een prachtig lamphoudertje in. Had ik nog niet eerder gezien. Het bestaat uit twee delen waardoor je kunt kiezen of het lampje iets meer naar voren of naar achteren wordt geplaatst zodat je daar de lichtbundel breder en smaller mee kunt maken. dat is niet helemaal ongebruikelijk voor VT of Lucifer maar het is heel mooi en degelijk uitgevoerd.
      Groetjes van mij,
      Charles Waagenaar
      Groetjes van mij,
      Charles Waagenaar

  4. Even wat huiswerk gedaan over perenhout.
    Er worden o.a. blokfluiten van gemaakt.
    Als je het kookt wordt het zwart.
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

    Stabiliteit: weinig stabiel.
    Duurzaaamheid : matig duurzaam; klasse IV. Het hout van de wilde pereboom is duurzamer dan van de gekweekte.

    Bewerking
    Peren laat zich uitstekend verwerken. Het is goed te draaien, te steken, te snijden, te schroeven doch moeilijk te nagelen. Bij het schaven is het best een aanloophoek van 20% te nemen. Daar perehout neiging heeft tot vervorming is het pas gereed voor het gebruik, wanneer het zorgvuldig en langzaam gedroogd is.

    Afwerking:
    Goed te kleuren, te vernissen en te politoeren.

    Toepassingen:
    Peren leent zich voor vele doeleinden waar het moeilijk door ander hout kan vervangen worden. Tekenhaken, driehoeken, kunstsnijwerk, beeldhouwwerk, kostbare meubelen. Voorts mallen van de katoendrukkerijen, muziekinstrumenten, schaakfiguren, inlegwerk.

    Bijzonderheden:
    Zwart gekookt wordt peren als vervanger van ebbehout gebruikt. In de pianoindustrie verkiest men het boven alle fineersoorten om zwart gekookt en daarna om glanzend mat te politoeren. Ook voor zwarte pianotoetsen en mesheften.

  5. Charles,
    Als ik zo je verhaal van hierboven lees, moet je volgens mij moet je nu een andere gaan boogerd rooien.
    Gr. Peer

  6. Een andere gaan boogerd rooien?
    Dat moet je even uitleggen.
    Het is in’t ieder geval zo dat Sandra al een boom in gedachten heeft die wel handvat wil worden dus dat gaat goed komen.
    Ik begin nu wel echt benieuwd te worden hoe dat uit gaat pakken.
    Het schijnt dat de toetsen van piano’s ook van perenhout zijn omdat dat zo mooi zwart wordt als je het kookt.
    Lijkt me voor handvatten niet verkeerd.
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

  7. Hoi Charles,

    Ik bedoelde “een andere boogerd gaan rooien”. Sorry ik ben een klein beetje dyslectisch. Heb ik nog een leuke tip voor je (maar of het lukt weet ik niet): Misschien dat je ze in de menie moet koken, dan krijg je mooie rode handvatten.
    Groeten en tot zondag in Berlicum
    Peer

  8. sorry Charles , weet je wat als jij m,n kinderzitje mooi maakt zijn de houten handvatten die ik je pas liet zien voor jou mvr grt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *