IVCA Rally 2012, Gent

Hallo Bas,

Afgelopen weekend werd de 32e IVCA Rally voor historische fietsen gehouden. Deze keer was België het gastland. De stad Gent was ontmoetingspunt voor bijna 250 deelnemers uit 18 verschillende landen. Was ik met mijn Eysink doortrapper van 1924 op de rally van 2010 de enige deelnemer met transportfiets, dit jaar kreeg ik gezelschap. Ook uit Nederland kwam Gert met een onbekende, maar wel echt Hollandse transporter van ca. 1930. En uit Engeland was er Michael met een Pashley van 1936. Bijzonder aan zijn transporter was de standaard. Links aan het rek zit een buis waar een steun in kan worden gestoken. Tijdens het fietsen zit deze steun in een speciale klem aan het frame. Uiteraard kregen we veel bekijks van het publiek bij onze tocht naar het oude centrum van Gent waar de fietsen voor het publiek werden tentoongesteld. Op de fiets- en onderdelenmarkt tijdens het evenement wist Gert nog een koopje te scoren, een vooroorlogse Belgische damesfiets, gefabriceerd door voormalig Tour de France winnaar M. De Waele. En hoe je zo’n fiets dan transporteert van het marktterrein naar de camping is te zien op bijgaande foto.

Sjoerd

Pashley Carrier Cycles

1936
CARRIER CYCLES
for
Every
Tradesman

Illustrated separate List of Box Tricycles will be forwarded post free on application.

Chester Street
Aston
Birmingham, 6

7 gedachten over “IVCA Rally 2012, Gent”

  1. ludiek vervoer zo met die fiets voorop ,een heel aantal jaren geleden heb ik bij ons eens iemand van de dijk of zien komen met een scooter op het voorrek ,die hij naar de fietsenmaker ging brengen ,de transportfiets waarop dat gebeurde, [een gazelle ] staat al vele jaren buiten weg te roesten maar degene waar de fiets van is wil em niet verkopen want ,,vind em bij z,n huis horen ,,

      1. @ Mario
        Met een stok aan het rek werkt het denk ik alleen goed bij zo’n Engelse transportfiets met vast rek. Bij een Nederlandse transporter zul je twee standaards nodig hebben, een aan het rek en een aan het frame. Bij Multicycle fietsen voor lange-afstand-reizigers, met voor en achter tassendragers, wordt ook voor en achter een standaard gemonteerd.

        @ Marcel
        Op de lange buis, die links van het rek tot de achteras loopt, zitten bevestigingspunetn voor de stok. Michael vertelde dat de originele standaard een stalen buis was. Die was echter ooit verloren geraakt. Maar de door hem gebruikte bezemsteel doet het ook prima.

        1. hoi Sjoerd.
          ik heb mijn Belgisch mirakel al uit elkander liggen.
          Alle naven en de trapas zijn in goede conditie.
          Er zit een prachtig ketting wiel op met mooie letters
          De pedalen in de thinner gezet .en toen kwamen ze.ja hoor twee prachtige witte pedalen.waar ik de fiets eigenlijk voor gekocht had.
          Dus 2 witte voor 5euro.en een gratis fiets.

            1. Peer er lagen banden op van 28×15/8 die waren slecht.
              nu heb ik 28×1,75 ofte wel 47×622 van vredenstein er op gedaan.spekband met zwart loopvlak.
              die had ik nog liggen.oude voorraad.
              (dus niet de banden die op de fiets lagen dat zijn racefiets banden)
              gr gert

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *