Eysink Super Standaard van Ronald deel 3

Ha, nu we toch zo lekker in de Eysink super standaard zitten, ik had al een hele tijd niet mijn super standaard gereden tot ik overging van de doortrapnaaf naar terugtrapremnaaf, wat met het hedendaags verkeer toch een stuk veiliger is.

Na de naaf kwam ik dus na twee jaar speur & zeurwerk de tweede Ceylon band tegen. Nu heb ik de fiets weer even grondig na gekeken, aangezien ik een mooie slagersmand gevonden had in de goede maat.

De stuurpen was blijkbaar doorgedraaid en heeft nooit goed geklemt. Ook het rek zat er niet helemaal lekker op. Nu met een rubber blokje boven de kroon van de voorvork, staat het rek nu echt haaks, waardoor de mand ook weer lekkerder op het rek rust.

De kettingspanners waren chroom en nu vervangen door nikkel. Het zadel stond iets te hoog vanwege een niet goed passende zadelpen. Ook was het zadel een vrij hoog model, dus vervangen door een iets wat platter model. Dan had ik nog een NOS set spatborden die ook wel mooier staan op deze fiets incl. de nikkel spatbord boutjes van Maurice! Kortom dit werkpaardje is weer klaar voor wat werk…

Ronald

Vervolg op:
NOS Ceylon banden op de Eysink Super Standaard van Ronald
Eysink Super Standaard van Ronald (zogenaamde “dames transportfiets”)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *