Juncker bakfiets van Ronald uit 1929 deel 4: nieuwe achternaaf

Hier weer een beetje huisvlijt van onze vakman Hans, de befaamde Jüncker-Torpedo naaf met remwiel… Echt een stukje vakmanschap! Deze naaf loopt al een hele lange tijd. Geprobeerd om hem van een hoarder over te nemen, maar dat was een zinloze aktie.

Nu was deze een tijd geleden aangeboden via Marktplaats, zonder as, maar wel met remwiel. Maar…. het draad van de sluitring was kapot en moeilijk om aan te helen en daarin tegenzat de remwiel muur en muur vast. Gedachten waren om een NOS doortrapnaaf aan te passen. Dat kan, maar een hele berg werk en gedoe. Nu heb ik wel de originele naaf, dus de goede maten en dus een goed uitgangspunt om daar mee verder te gaan, althans Hans.

Uiteindelijk was de knoop doorgehakt en dus is er besloten om de gehele naaf na te maken zodat het remwiel daar op past, met het binnenwerk met moderne lagers wat je aan de buitenkant niet kan zien en met een vals olie dopje om het geheel af te maken. Dus bij deze hulde aan Hans voor echt heel mooi vakwerk!

Eindelijk na al die jaren kan ik de Jüncker in bedrijf gaan, aangezien de parkeerplekken in het centrum verdwijnen en ik met mijn dieselbus ook in 2027 niet meer het centrum in mag. Dus dan heb ik dit werkpaardje zeker nodig voor mijn werk.

Ronald

Vervolg op:
Juncker bakfiets van Ronald uit 1929
Juncker bakfiets van Ronald uit 1929 deel 2
Juncker bakfiets van Ronald uit 1929 deel 3: achternaaf gevonden!

7 gedachten over “Juncker bakfiets van Ronald uit 1929 deel 4: nieuwe achternaaf”

  1. Dat is denk ik de eerste naaf die voor een bakfiets/transportfiets is nagemaakt 🙂 Prachtig werk, en mooi dat je iemand hebt die dat voor je kan doen. De moderne lagers erin is slim. Die kun je ook dan makkelijk vervangen mocht dat ooit nodig zijn.

  2. Professionele kwaliteit, op zulke mensen moeten we heel zuinig zijn! Alleen al om deze naaf wordt dit een unieke bakfiets.
    Maar….. als homo economicus kan ik me niet weerhouden om te vragen wat zo’n naaf moet kosten…..?
    Succes met de verdere opbouw Ronald!
    Groet,
    Arnold

    1. Uit alle respect naar Hans laat ik het bedrag prive, met alle tijd die hij erin heeft gestoken was het onbetaalbaar geworden en had ik het zeker niet gedaan.
      de opties waten eigenlijk om een nos doortrapnaaf te gebruiken, maar daar zaten zoveel haken en ogen aan om de uiteindelijke naaf te constueren.
      dit was de makkelijkste oplossing en het is echt voor een hele schappelijke prijs gemaakt want hij had een vaste prijs afgesproken en hoe en wat het eindresultaat zou worden zou de prijs het zelfde blijven.
      Ik denk ook een hele grote gun factor,
      denk maar aan een hele mooie Nos naaf in doos bevoorbeeld, in die catogorie kan je het wel zoeken qua prijs…

  3. Hallo Ronald,
    Je hebt groot gelijk dat je de prijs niet openbaar maakt, dat was ook niet mijn bedoeling. Ik vermoedde al dat dit een klein vriendenprijsje is geweest in plaats van een zakelijk rendabele. Die zou inderdaad een veelvoud zijn geweest, alleen bij zeer grote aantallen kun je dit voor een min of meer redelijke prijs maken. En zo zal dit m.i. weinig navolging krijgen. Dat maakt jouw exemplaar nog bijzonderder.
    Groet,
    Arnold

    1. Nouja niet prijs willen geven, het zijn verschillende prijzen per klus natuurlijk en dat is lastig om daar een vaste of richtprijs aan te geven, Hans is een echte tovenaar met metaal, ook repareer hij echt alles aan de fietsen zonder dat je het ooit kan zien, eigenlijk hoort hij gewoon bij de club.
      Echt een vakman hij doet iig heel veel achter de schermen werk zie ook de reparatie van Charles en Maurice.
      Maar ik denk idd als je naar een “echt” bedrijf gaat met bon ect. dan is het niet betaalbaar denk ik, dus ja er zit zeker wat liefdadigheid in.
      En ik ben idd blij dat deze bakfiets weer in bedrijf komt door deze toevoeging, dus zeker een vervolg!

  4. Dat ziet er goed uit ranald(hans)
    Dat zijn reparaties daar kan je wat mee
    Heb er ook al wel eens over nagedacht zoiets te doen maar dan loop ik elke keer tegen het punt draad aan
    Want dat komt heel precies om op de juiste manier draad erop te tappen
    Nu heb ik inmiddels 5 jaar niet meer aam draai en freeswerk gedaan dus moet ik ook sws een opfris cursus voor hebben

  5. Het is echt geweldig hoe en dát Hans het doet.
    Ik heb er met mijn neus min of meer bovenop gestaan en ben vol bewondering.
    Hulde!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *