Maastocht, van Maastricht naar Eijsden: 3 augustus

We gaan zaterdag 3 augustus van Maastricht naar Eijsden fietsen.
We vertrekken vanaf ‘t Piepenhoes aan de Maasboulevard.

Per adres is dat:
Maastrichter Brugstraat nr. 2
6211 ET Maastricht

Verzamelen om 10:00u en fietsen om 10:30u
De tocht gaat langs de Maas naar het zuiden tot we bij de Sluis van Ternaaien niet verder kunnen. We maken dan een scherpe bocht het jaagpad op langs het Albertkanaal België in.

Bij de eerste brug over het kanaal steken we het kanaal over om dan langs Fort Eben-Emael weer terug naar de Maas te fietsen. We moeten daar over de mergelberg heen waar we een aardig hellinkje tegenkomen. Dat wordt wel even ‘stoempen’ zoals dat zo mooi heet. Bovenop de berg zijn er een paar mooie plekjes om te picknicken. Na de afdaling is het leed geleden en alles weer mooi vlak. Weer beneden steken we eerst een gekanaliseerd stuk van de Maas over en daarna met een voet-fietsveer de Maas zelf. We komen dan aan in Eijsden waar we op een van de terrassen wat kunnen gebruiken of bij de ijssalon een ijsje kunnen kopen. Daarna fietsen we weer terug naar Maastricht waar we dan neer kunnen strijken om na te praten.

Er zijn in het centrum van Maastricht verschillende betaalde parkeerplaatsen maar als je het niet erg vind om vanaf het oosten van Maastricht tien minuten te moeten fietsen naar de Sint Servaasbrug dan kan je daar wel een plekje vinden waar je je auto kwijt kunt.

Het belooft weer een geweldige rit met een hellinkje te worden. Mis het dus niet!

Tot dan.

Groet Charles

Zie ook: https://oudefiets.nl/kalender/maastocht-van-maastricht-naar-eijsden/

Eén gedachte over “Maastocht, van Maastricht naar Eijsden: 3 augustus”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *